Search

Energjia ripërtërishme

SOWI Energy

Energjia Tradicionale

Mjedisi

Mustafa i përgjigjet ish-ambasadorit Bosch rreth Bilfingerit

January 25, 2022

Ish-kryeministri i Kosovës i është kundërpërgjigjur ish-ambasadorit Robert Bosch, i cili i quajti të pavërteta deklaratat e Mustafës se kompania gjermane “Bilfinger” nuk ka bërë asgjë për rindërtimin e Kosova A.

Lexo më shumë

Ish-ministri i Tregtisë: Ish-qeveritarët refuzuan Bilfingerin

January 25, 2022

Ish-ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Ismet Mulaj, ka thënë se ish-pushtetarët kanë refuzuar projektin e kompanisë gjermane “Bilfinger” për rindërtimin e Termocentralit “Kosova A”.

Lexo më shumë

KEK: Pavarësisht kthimit të bllokut B2, prodhimi nuk e mbulon konsumin e energjisë elektrike

January 25, 2022

Tri blloqet e Kosovës A dhe një bllok i Kosovës B deri tani prodhonin rreth 600 megavat në orë energji elektrike. Me rikthimin në funksion të bllokut B2, sasia e prodhimit të rrymës në vend është rritur në 890.

Lexo më shumë

Investimet dhe financat

Lajme nga rajoni dhe ndërkombētare

Moldavia shpallë gjendje të jashtzakonshme energjetike pas kërcënimeve të Gazpromit rus

January 21, 2022

Mali i Zi fut në listë të prioriteteve nëntë projekte energjetike

January 21, 2022

Shqipëria ka në pritje projekte solare me kapacitet prej 570 megavatësh

January 20, 2022

IEA: Kërkesa në rritje për rrymë mund të rezultojë në çmime të larta në tre vitet në vijim

January 20, 2022

SOWI Energy

Opeds

Burimet e ripërtëritshme janë të paevitueshme, por ngarkesa bazë e Kosovës ka kërkesa të tjera në të ardhmen e parashikueshme

November 19, 2021

Lexo më shumë

Boll më me fjalë – Vepro për klimën

November 09, 2021

Lexo më shumë

Programi i Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Agjenda e Gjelbër – Një Perspektivë e Shoqërisë Civile

May 21, 2021

Lexo më shumë

Sfidat dhe mundësitë e energjisë së ripërtëritshme në Kosovë

April 20, 2021

Lexo më shumë

Sistemi elektroenergjetik i Kosovës

April 19, 2021

Lexo më shumë

Energjia e ripërtëritshme: tregimi që bashkon në Kosovë investitorë dhe ndërmarrës nga e gjithë bota

August 10, 2020

Lexo më shumë