Search

Eventet mëparshme

Balkan Green Academy 2020/2021

Balkan Green Foundation si pjesë e Programit Rajonal Balkan Green Ideas po organizon për herë të parë Balkan Green Academy 2020/2021.

11 Gusht, 2020

Kosovo Sustainable Development Week

Java e Zhvillimit të Qëndrueshëm në Kosovë kthehet me format të ri: një platformë virtuale ku mund të informoheni, të lexoni publikime, të merrni pjesë në diskutime në panel, dhe shumë më tepër.

20 Gusht, 2020

KOSTT shpallë konkursin për ndarjen e 10 bursave për studentë

Në bazë të statutit, politikes për ndarje të bursave të kompanisë dhe marrëveshjes = në mes të KOSTT dhe Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike, KOSTT shpallë konkursin për ndarje të 10 bursa për studentë.

19 Tetor, 2020

BGF: Fillimi i Akademisë së parë ballkanike të gjelbër

Modulet e Akademisë do të mbulojnë tre shtylla kryesore: politikë-ekonomi-shoqëri dhe do të shtjellojnë çështje aktuale në Ballkanin Perëndimor dhe Greqi brenda kornizës së vlerave dhe ideve të zhvillimit të qëndrueshëm.

21 Tetor, 2020

Green Business Expo 2020

Për arsye të situatës me COVID-19, Green Business Expo do të jetë virtual (i disponueshëm në gjuhën shqipe dhe angleze) dhe do të vijë me një koncept inovativ dhe në nivel me panairet virtuale ndërkombëtare.

29 Tetor, 2020

Trajnimi: Avokimi për Ndryshim

Qendra e KCSF-së ofron program të rregullt të ngritjes së kapaciteteve dhe shpërndarjes së informatave, si dhe i trajton kërkesat e veçanta për nevojat e OShC-ve që nuk mbulohen nga programet e rregullta.

12 Nëntor, 2020

Uebinar: Hidroenergjia e qëndrueshme në Ballkanin Perëndimor

Uebinari organizohet në kuadër të programit të disejnuar për të mbështetur autoritetet, investitorët dhe zhvilluesit në zbatimin e praktikave të mira gjatë zhvillimit të projekteve të hidroenergjisë.

24 Shkurt, 2021

Uebinar: Investimi në rimëkëmbje neutral ndaj klimës

Uebinari sjellë prezantime të niveleve të larta të planeve të përgjithshme dhe strategjive të investimit të BE-së dhe Kanadasë në efiçiencë të energjisë në ndërtesa, në kuadër të përpjekjeve për rimëkëmbje ekonomike.

04 Mars, 2021

Kurs online: Bazat e furnizimit me energji elektrike për jo-inxhinierët

Kursi i organizuar nga ERRA është mundësi e jashtzakonshme për të gjithë ata që nuk janë inxhinierë apo profesionistë të fushës dhe që dëshirojnë të kuptojnë bazat e fizikës dhe inxhinierisë prapa furnizimit me rrymë.

04 Mars, 2021

Fiki dritat dhe kërce nën tingujt e artistëve botëror gjatë Orës së Tokës më 27 Mars!

Teksa njerëzit, qytetet dhe kompanitë po përgatiten që të shënojn Orën e Tokës 2021, WWF Adria do të lansojë një video muzikore nga artistja e njohur Lejla Hot këtë të shtune, më 27 Mars, duke filluar nga ora 20:30.

25 Mars, 2021

Efektet e hidrocentraleve në mjedis dhe si të veprohet

Diskutim i hapur nga Let's Do It Peja në kuadër të projektit "Të Bashkuar Për Mbrojten e Natyrës"

30 Mars, 2021

Mbledhja vjetore e Iniciativës për rajonet e qymyrit në tranzicion në Ballkanin Perëndimor dhe Ukrainë

Qëllimi i kësaj ngjarjeje është të përkrahë zhvillimin e dialogut të hapur brenda palëve të interesit për largimin e qymyrit dhe tranzicion të qëndrueshëm drejt burimeve të ripërtëritshme.

27 Maj, 2021

Forumi i Solareve të Kosovës 2021

Ministria e Ekonomisë dhe USAID do të organizojnë ngjarjen 'Forumi i Solareve të Kosovës 2021'. Forumi do të mbahet nesër, më 27 korrik 2021, nga ora 09:00-15:00.

26 Korrik, 2021

Marrëveshjet e blerjes së energjisë së ripërtëritshme në Ballkanin Perëndimor -mundësitë dhe pengesat

Agora Energiewende dhe INDEP organizojnë tryezën me temën ‘Marrëveshjet e blerjes së energjisë së ripërtëritshme në Ballkanin Perëndimor - Mundësitë dhe pengesat’ në Hotel Sirius, Prishtinë.

06 Maj, 2022

Konferencë e para-ofertimit: Aftësitë Energjetike për të Ardhmën, Programi Kompakt, MCC

Ftoheni të merrni pjesë në konferencën e para-ofertimit për aktivitetin Aftësitë Energjetike për të Ardhmen (AEA), pjesë e projektit Përshpejtimi i Tranzicionit të Drejtë dhe të Barabartë, programi Kompakt me MCC.

21 Dhjetor, 2022

Bashkangjituni në seminaret virtuale për tranzicionin energjetik në Ballkanin Perëndimor dhe Ukrainën

Si pjesë e iniciativës së tranzicionit të vendeve të varura nga qymyri në Ballkanin Perëndimor si dhe Ukrainë, do të mbahen disa webinar të cilat diskutojnë tematikën e tranzicionit energjetik.

28 Shkurt, 2023

Energy, Construction & Green Economy – Tirana Energy Forum 2023

Me 5 dhe 6 Tetor do të organizohet Panairi i Energjisë, Ndërtimit dhe Ekonomisë së Gjelbërt në Pallatin e Kongreseve në Tiranë.

19 Prill, 2023

Java e Gjelbër Europiane 2023

Merrni pjesë në Javën e Gjelbërt Europiane 2023, më 6 dhe 7 Qershor.

26 Prill, 2023

Konkursi i fotografisë – ZeroWaste PIX 2023

Agjencia Evropiane e Mjedisit fton të gjithë qytetarët e Bashkimit Evropian dhe ata të Ballkanit Perëndimor, të cilët janë të pasionuar rreth fotografisë dhe çështjeve mjedisore, që të marrin pjesë në konkursin e fotogra

27 Korrik, 2023

Green Talk: Reflektim mbi udhëtimin e ‘Disko Soup’ – Mënyrat për të ri-përdorur ushqimin e tepërt

Platforma #GreenTalk ka si qëllim kryesor për të nxitur diskutimin rreth zhvillimin e qëndrueshem dhe për të u njohur me sfidat dhe mundësitë që ka Kosova në këtë fushë.

31 Gusht, 2023

Green Talk: Dizajnimi i politikave lokale për zhvillim të qëndrueshëm

Dardan Sejdiu, Anëtar i Bordit në Balkan Green Foundation do të jetë folës në kuadër të platformës #GreenTalk.

31 Gusht, 2023

Green Talk: Agjenda e gjelbër dhe digjitale në institucionet arsimore në Komunën e Prishtinës

Platforma #GreenTalk ka si qëllim kryesor të nxisë diskutimin rreth zhvillimin e qëndrueshëm dhe për t’u njohur me sfidat dhe mundësitë që ka Kosova në këtë fushë.

31 Gusht, 2023

Green Talk: Kontributet dhe historitë e suksesit të grave udhëheqëse në sektorin e energjisë

Në fjalimin përmbyllës të #GreenTalk më 7 shtator, ora: 17:00, Gentiana do të flasë për sfidat dhe sukseset e grave në sektorin e energjisë.

01 Shtator, 2023

Green Talk: Roli i auditimit në sistemet e menaxhimi të energjisë

Cili është roli i auditimit në sistemet e menaxhimit të energjisë? Për këtë temë do të mbaj fjalim Prof. Dr. Naser Sahiti, Profesor në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike në Universiteti i Prishtinës.

01 Shtator, 2023

Green Talk: Planet e qeverisë për implementimin e masave të efiçiencës

Znj. Rizvanolli do të flasë më tepër rreth planeve të qeverisë për implementimin e masave të efiçiencës.

01 Shtator, 2023

Konsultim Publik për Planin Lokal të Veprimit për Cilësinë e Ajrit për Prishtinën 2023-2028

Komuna e Prishtinës ka ftuar qytetarët të marrin pjesë në konsultimin publik për Planin Lokal të Veprimit për Cilësinë e Ajrit për Prishtinën 2023-2028.

07 Shtator, 2023

Takim me qytetarë: Subvencioni i pajisjeve efiçiente për ngrohje

Gjatë takimit, qytetarët mund të diskutojnë me Ministren Rizvanolli si dhe ekipin punues rreth thirrjes së re për t’u infomuar më gjerësisht mbi detajet teknike si dhe se si mund të përfitojnë nga subvencioni.

21 Shtator, 2023

Debat Publik në Fushë Kosovë: Raporti i VNM-së për Centralin Diellor “Kosova A” 100MW

Debati në Fushë Kosovë mbahet në sallën e Kuvendit të Komunës së Fushë Kosovës, në rrugën 'Tahir Zemaj' nr. 2, duke filluar nga ora 13:00.

25 Shtator, 2023

Debat Publik në Obiliq: Raporti i VNM-së për Centralin Diellor “Kosova A” 100MW

Debati në Obiliq mbahet në sallën e Kuvendit të Komunës së Obiliqit, në rrugën 'Adem Jashari' nr. 2, duke filluar nga ora 10:00.

25 Shtator, 2023

Thirrje për aplikim: Trajnim për tregime fotodokumentare të ndërlidhura me mbrojtjen e mjedisit

Fotografi i njohur Ferdi Limani do të mbajë një trajnim për fotografinë dokumentare në Rezidenca 17, përgjatë një muaji.

29 Shtator, 2023

KOSTT hap dyert për studentët

KOSTT ka ftuar studentët të bashkohen në iniciativën KOSTT Open Doors/Dyert e Hapura ku studentët mund të zbulojnë më shumë rreth fushave të ndryshme të energjisë dhe të njihen më afër me kompaninë.

11 Dhjetor, 2023

Debat Publik: Nënstacioni dhe linja transmetuese në Malishevë

DEBAT PUBLIK për Raportin e Vlerësimit të Ndikimit në Mjedis për Ndërtimin e Nënstacionit NS 220/35/10 (20) kV Malisheva me linjën transmetuese 220 kV.

21 Dhjetor, 2023