Search

RECAP – Kuvendi voton pro masave emergjente, drejtori i KEK zbulon detaje rreth projektit solar në ish deponinë e KEK

05 Gusht, 2022


Këtë javë, me propozim të Ministrisë së Ekonomisë, Qeveria e Kosovës ka miratuar vendimin për shpalljen e masave emergjente sa i përket furnizimit me energji.

Me pranim nga Kuvendi i Kosovës, masat do janë në fuqi për 60 ditë.

Kjo javë majde ka shfaqur edhe një detaj mjaft interesant dhe domethënës, të cilin e ka ndarë Drejtori Ekzekutiv i Korporatës Energjetike të Kosovës, Nagip Krasniqi.

Sipas Krasniqit, deri në fund të vitit, projekti solar i paraparë në ish deponinë të KEK, pritet të ratifikohet në parlamentin gjerman.

Kjo padyshim do të nënkuptonte një hap të rëndësishëm përpara në përpjekjet e Kosovës për të shtuar kapacitetet e saj të prodhimit të energjisë së gjelbër elektrike.

Megjithatë, përfaqësues të operatorëve, qeveritarë, si dhe deputetë të Kuvendit po theksojnë luftën që do t’i sjellë vendit dimri i ardhshëm për sa i përket furnizimit me energji.

Nga ana tjetër, energjia bërthamore duket se ka shënuar një rikthim, pasi kancelarja gjermane deklaroi se është e arsyeshme që vendi të mbajë në funksion flotën e tij bërthamore.

Kuvendi voton pro masave emergjente në furnizimin e energjisë

Lexo më shumë

Qeveria miraton masat e emergjencës në furnizim me energji

Lexo më shumë

Kryeministri Kurti: Projektet e MCC ulin koston e importit të rrymës dhe përshpejtojnë energjitë e ripërtëritshme

Lexo më shumë

Krasniqi: Deri në fund të vitit pritet të ratifikohet në parlamentin gjerman projekti solar për KEK

Lexo më shumë

ZRRE në takime të ndara me operatorët: Mos alokimi i subvencionit rrezikon marrëveshjen me ENTSO-e dhe furnizimin

Lexo më shumë

Scholz: ‘E arsyeshme’ të mbahen në punë centralet bërthamore në Gjermani

Lexo më shumë

Kriza energjetike - në Spanjë vendosin limite për temperaturën e kondicionerëve

Lexo më shumë

Për shkak të mungesës së reshjeve, Sllovenia po konsideron zvogëlimin e kapacitetit të impiantit bërthamor

Lexo më shumë

Kreu i agjencisë bërthamore: Centrali bërthamor i Ukrainës në Zaporizhzhia plotësisht jashtë kontrollit

Lexo më shumë

Në Rumani austriakët po ndërtojnë baterinë 24 herë më të vogël se ajo e Kosovës

Lexo më shumë