Search

Ditët e para të shkurtit kanë rezultuar të jenë më të nxehtat e regjistruara që nga viti 1940

23 Shkurt, 2024


Ditët e para të shkurtit kanë rezultuar të jenë më të nxehtat e regjistruara që nga viti 1940, me temperaturat e ajrit sipërfaqësor që arrijnë mbi 13.5°C – diçka që nuk është parë kurrë më parë në këtë kohë të vitit.

Ndryshimet klimatike të shkaktuara nga njeriu po rritin temperaturat në tokë dhe në oqean, me efekte të dëmshme për njerëzit dhe planetin.

Komisionit Evropian fton për të luftuar ndryshimet klimatike dhe të bëhet përparim në luftimin e krizës klimatike, duke u përgatitur për pasojat e saj.