Search

Kosova e kundërshton vendimin e Arbitrazhit për gjobën 20 milionëshe për termocentralin e ri

10 Tetor, 2023


Qeveria e Kosovës planifikon ta kundërshtojë vendimin e Gjykatës Ndërkombëtare të Arbitrazhit që mandaton një dënim prej 20 milionë euro për t’ia paguar prodhuesit të energjisë ContourGlobal.

Kosova, javën e kaluar e humbi rastin në Arbitrazh kundër kompanisë amerikane, në një mosmarrëveshje mbi vonesat e pagesave të projektit të anuluar të Termocentralit ‘Kosova e Rre’.

Avokati i Shtetit, do ta kundërshtojë vendimin në gjykatën civile të Mbretërisë së Bashkuar, tha Ministria e Drejtësisë e Kosovës në një përgjigje për portalin SeeNews.

Rasti i Contour Global, Gjykata e Arbitrazhit vendos kundër Kosovës

Lexo më shumë

Marrëveshja me ContourGlobal, që parashikonte ndërtimin e një termocentrali në vlerë 1 miliardë euro dhe 500 MW me qymyr deri në vitin 2020, është nënshkruar në vitin 2017 nën qeverinë e mëparshme të udhëhequr nga ish-kryeministri Ramush Haradinaj.

Në mars të vitit 2020, ContourGlobal njoftoi se nuk do të vazhdojë me ndërtimin e termocentralit, duke thënë se opozita e sapozgjedhur në qeveri kishte penguar përparimin e projektit në atë kohë.

Ministria e Ekonomisë e Kosovës e njoftoi mosmarrëveshjen në dhjetor të vitit 2020, duke ia atribuar vonesën financiare mosmarrëveshjeve mes palëve të përfshira.

Si mbeti Kosova edhe pa termocentral, edhe pa 20 milionë euro?

Lexo më shumë