Search

Gjermania me miliarda subvencionon shpenzuesit e mëdhenj të energjisë

24 Maj, 2023


Gjermania do të ndajë nga katër miliardë euro për të subvencionuar shpenzuesit e mëdhenj të energjisë elektrike.

“Ne duam që ekonomia gjermane të qëndrojë në shtëpi dhe të ketë perspektivën e transformimit”, ka thënë Robert Habeck, ministër i Ekonomisë i Gjermanisë.

Qeveria është duke diskutuar sasinë e shumës së subvencionimit për industrinë dhe Habeck ka thënë se ajo duhet të jetë në nivel të gjashtë eurove për kilovat për orë dhe që ta mbulojë 80 përqind të konsumit të energjisë nga kompania, raporton Reuters, transmeton KlanKosova.tv.

Kështu që shteti gjermanë do të ndajë 25 – 30 miliardë euro si subvencion përmes Fondit Ekonomik të Stabilizimit e të cilat do të zgjasin deri në vitin 2030.