Search

Britania përgjysmon çmimet e energjisë elektrike dhe gazit për bizneset

21 Shtator, 2022


Mbretëria e Bashkuar tha të mërkurën se do të kufizojë koston e shitjes me shumicë të energjisë elektrike dhe gazit për bizneset në më pak se gjysmën e normës së tregut nga muaji i ardhshëm, pas një skeme të ngjashme për konsumatorët, duke ndihmuar në lehtësimin e presionit të kostove të larta të energjisë.

Është thënë se çmimet e shitjes me shumicë për energjinë elektrike do të kufizoheshin në rreth 211 paund (239 dollarë) për megavat orë (MWh) dhe për gazin në 75 paund për MWh, shkruan Reuters.

“Ne kemi ndërhyrë për të ndaluar kolapsin e bizneseve, për të mbrojtur vendet e punës dhe për të kufizuar inflacionin,” tha ministri i financave Këasi Këarteng.

Niveli i kufirit është vendosur në më pak se gjysma e çmimeve të shitjes me shumicë të parashikuara këtë dimër, tha qeveria. Çmimi do të konfirmohet më 30 shtator.

Furnizuesit do të kompensohen për uljen e çmimeve të njësisë së gazit dhe energjisë elektrike me shumicë që ata po ua kalojnë konsumatorëve jo vendas, tha ai, përcjell Kosovo.Energy.

Skema do të zbatohet fillimisht nga 1 tetori deri më 31 mars 2023, për të gjithë përdoruesit e energjisë jo-shtëpiake, duke përfshirë organizatat bamirëse dhe sektorin publik si shkollat dhe spitalet, si dhe bizneset.

Qeveria njoftoi gjithashtu mbështetje për familjet në Irlandën e Veriut në të njëjtin nivel me skemën ekuivalente në pjesën tjetër të Mbretërisë së Bashkuar.