Search

Bechtel jep kontratat e para për ndërtimin e termocentralit bërthamor të Polonisë prej 20 miliardë dollarësh

04 Mars, 2024


Bechtel, e cila po mbikëqyr projektimin dhe ndërtimin e termocentralit të parë bërthamor të Polonisë së bashku me Westinghouse Electric Company, ka dhënë kontratat e para të prokurimit për ndërtimin e tij.

Bechtel do të dorëzojë tre reaktorë AP1000 për Polskie Elektrownie Jądrowe në vendndodhjen Lubiatowo-Kopalino në Pomerania, me centralin që pritet të kushtojë rreth 20 miliardë dollarë.

Të tre kontratat e para të prokurimit do t’u shkojnë furnizuesve polakë. Ato përfshijnë:

Energoproject – Katowice, një kompani projektimi dhe inxhinierie që do të ofrojë shërbime për kodet dhe standardet, strategjinë e lejeve mjedisore dhe dokumentacionin mbështetës të lejeve.

Prochem – një kompani me bazë në Poloni të cilës do t’i ofrohen mundësi për dokumentacion mbështetës.

Summa Linguae Technologies – një kompani që ndërton zgjidhje të mundësuara nga teknologjia për të ndihmuar kompanitë me sfidat e të dhënave shumëgjuhëshe.