Search

Vuçiq mburret: Ia dolëm të sigurojmë rrymë dhe gaz

21 Nëntor, 2022


Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq tha në një konferencë për shtyp pas takimit “Mundësitë e investimeve në burimet e rinovueshme të energjisë në Ballkanin Perëndimor” se të mërkurën janë konsumuar 11 milionë metra kub gaz dhe 2,6 milionë metra kub gaz nga rezervat e vendosura në Hungari.

Vuçiq tha se ishte një konsum i madh në temperaturën 15 gradë, se gjërat nuk ishin të lehta, por se ishin bërë përgatitje edhe për një situatë më të vështirë.

“Ne ia dolëm të sigurojmë që njerëzit të kenë edhe rrymë edhe gaz, që të ecin nëpër shtëpi me pantallona të shkurtra dhe bluza, që askush të mos veshë xhup, sepse temperaturat janë 22 dhe 23 gradë ose 25 gradë”, tha Vuçiq, duke shtuar se nesër më lirë benzina dhe nafta në Serbi.

Ai u ankua gjithashtu se has në rezistencë kur shteti vendos të punojë diku në termocentrale me erë dhe diell.