Search

Rënie historike e çmimit të naftës në bursa: 74$ për fuçi

07 Qershor, 2024


Tregjet ndërkombatëre të naftës duket se janë çliruar nga presionet për prodhim të kufizuar, teksa aktualisht një një fuçi nafte po tregtohet në bursë me 74 Dollarë, nga 82 Dollarë që ishte në fund të muajit Maj, duke shënuar kështu vlerën më të ulët që prej fundit të vitit të kaluar.

Sipas mediave ndërkombëtare, kjo ulje erdhi pasi OPEC (organizata e vendeve eksportuese të naftës) njoftoi të dielën se do të fillojnë të heqin gradualisht kufizimet për prodhimin e naftës përgjatë 12 muajve, duke nisur nga Tetori 2024.

Ndërkohë, rritja e stoqeve të naftës dhe performanca e dobët ekonomike në shumë vende të botës vijojnë të mbajnë të pranishëm rrezikun e një inflacioni të vështirë për t’u kontrolluar, duke shtuar shanset që kërkesa globale për naftë të mbetet e kufizuar.