Search

Punime dhe investime në rrjetin elektrik, KEDS paralajmëron për ndërprerjet e planifikuara sot

06 Qershor, 2024


Për shkak të punimeve të domosdoshme për siguri të sistemit, investimeve dhe punëve të palëve të treta, KEDS ka paralajmëruar ndërprerjen e përkohshme të energjisë elektrike në disa lokacione.

Më poshtë orari i plotë i paralajmërimeve nga KEDS për datën 6 qershor 2024:

Rajoni i Prishtinës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.
Nga TS 35/10kV Besia do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Luzhan (kodi: 10013011) nga ora 09:00 deri 14:00
Vendet: Prugovci-1 (te Villa Natyra, Vërbovcët, Lupçi i Poshtëm, Vranidolli, Tenezhdolli, Kazerma e FSK në Vranidoll).
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.
NS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:
NS 10/0.4[kV] Shaljanët- Stanofc (kodi: 15019008190) nga ora 10:00 deri 15:30
Vendet: Shaljanët- Stanofc.
Arsyeja: Ndërprerje për shkaqe sigurie – Shtrirja e kabllos bistek ne TS Stanofc Shaljanët.
Vërejtjeje: ndërprerja bëhet kohë pas kohe sipas zhvillimeve të punëve brenda orarit te planifikuar.

3.
Nga TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:
Dalja 10kV Grashticë Radashec (kodi: 14016001) prej orës 10:30 deri në ora 15:00
Vendet: fshatrat: Çifllak, Denjë, Dobidol, Guri Kuq, Kaznik, Kramovik, Polluzhë, Rakovinë dhe Ratkoc (një pjesë).
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve, pastrimi i trasesë/ bartja, vendosja dhe premontimi i shtyllave në LP 10 kV dhe vendosja e izolatorëve.

Punime nga palët e treta

1.
Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2
Pa tension mbesin këto nënstacione 20/0.4kV nga ora 10:00 deri 16:00
1.NS 20/0.4kV Lagjja e Spitalit 10 , kodi: 11000075109
2.NS 20/0.4kV Lagjja e Spitalit 10, kodi: 11000075101
3.NS 20/0.4kV Lagjja e Spitalit 10, ” kodi: 11000075102
4.NS 20/0.4kV PRINCESHA CONSTRUCTION”SHPK, kodi: 11000075258
Vendet: rr. Jakov Xoxa dhe Lagjja e Spitalit një pjesë.
Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 20 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Rajoni i Pejës

Punime në projekte investive

1.
Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Ledinat (kodi: 53000001) nga ora 09:00 deri 17:00
Vendet: Gramaqeli, Belegu, Baballoqi, Dubrava, Irzniqi, Ledinat dhe Prokolluku.
Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i linjës së re.

2.
Nga TS 110/10[kV] Klina do të ndërprehet:
LP 10kV J14 Gremniku (kodi: 52000011) nga ora 09:00 deri 15:00
Vendet: Gremnik, Dollci, Qupeva, Vlljaku, Dushi, Sferka, Perqeva, Rastoka, Kpuzi dhe Qeskova.
Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i trafostacionit të ri dhe rrjetit të ri, projekti Dresnik S- trafostacioni i ri.

Rajoni i Prizrenit

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.
Nga TS 35/10[kV] Zhuri do të ndërprehet:
Dalja 10kV Hoqa e Qytetit (kodi: 30035005) nga ora 10:00 deri 15:00
Vendet: Zhur, Vlashnjë, Poslishtë, Nashec, Muradem, Lubiqevë, Leskovec, Kobajë, Jeshkovë, Hoqë e Qytetit, Grazhdanik, Billushë; afariste: Resturant “Keshtjella”,”Pompa Benxines Zhuri”,Betonjera “Vëllezërit e Bashkuar”, Billushë “Pompa e Ujit” dhe Vlashna “Fanaj Petroll”
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive e daljes 10kV (shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

2.
Nga TS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:
Dalja 10kV Rapqa (kodi: 30036009) nga ora 10:00 deri 14:00
Vendet: Rapqa e Ulët, Rapqa e Epërme, Fabrika Meka, Brezne, Krstec i Ulët, Krstec i Naltë, Rrenci, Ferma TS- Berham Jonuzi,TS- Qendra Petroll, Buqe, Pllavë dhe TS Ujësjellësi Brezne.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, mirëmbajtje preventive i daljes 10kV (shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

Punime nga palët e treta

1.
Nga TS 110/10 kV Theranda do të ndërprehet:
LP 10kV Theranda – Qendra (kodi: 32000016) nga ora 09:00 deri 15:00
Vendet: rrugët: 560 Brigada 123, 563 Nëna Terezë, 570 Mulla Nura (një pjesë), 571 Garibaldi, 580 Uinston Çreçili (një pjesë), 582 Ismail Qemali, 583 Endrit Kavaja, 594 Hajdin Berisha, 595 Enver Bytyqi, Qendra Zejtare dhe një pjesë e Therandës.
Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar (për ndërrim të transformatorit dhe pajisjeve përcjellëse).

Rajoni i Ferizajit

Punime në projekte investive

1.
Nga TS 35/10 KV Magure do të ndërprehet:
Dalaj 10 kV Fshatrat- Magure (kodi: 41048002) nga ora 10:00 deri 15:00
Vendet: Magure, Medvevc, Dobrajë, Rreze, Blinaje, Qylagë, Poturovc, Torine, Poturovc dhe Gllanicë.
Arsyeja: Projekte investive, punimi i linjës së tensionit të mesëm 10 kV, projekti Dobrajë.

Rajoni i Mitrovicës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.
Nga NS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:
LP 10kV Qirezi me kod: 74000004 nga ora 10:30 deri 14:30
Vendet: fshatrat: Baks, Dashevc (një pjesë), Gllanasellë, Godanc, Godanc – Lagjja: Berbatovci dhe Gërguri, Gradicë, Gradicë – Lagjja: Bardhi, Dervisholli, Fazliu, Muja, Selmani, Sukaj dhe Uka, Kozhicë, Krasaliq, Krasmirovc, Prelloc, Qirez, Polac – Lagjja: Gruda, Gucati, Hoti, Kabashi, Kerolli, Koca, Makolli, Myftari, Uka, Veliu, Xami dhe Koca si dhe Likoshani – Lagjja: Avdulli, Gjeli, Hasani, Miftari, Neziri, Zukaj dhe Zymeri.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rregullimi i konzollës Polac, kontrollimi i trafostacionit, pastrimi i trasesë.

Punime në projekte investive

1.
Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Nadakovc (kodi: 73000014) nga ora 09:00 deri 15:00
Vendet: Btp Petroll, te përmendorja e Hamdi Feratit, Nadakovc- Gubetini, Nadakovc-blinda, Naser Imeri, Sfaraqak dhe lagjja Xhafaj.
Arsyeja: Projekte investive, montimi i shtyllave të reja të betonit për projektin LOT2 Mitrovicë-Nadakofc-22 MV1-02/702.

Rajoni i Gjakovës

Punime në projekte investive

1.
Nga TS 110/35/10kV Rahoveci (H05) do të ndërprehet:
NS 35/10kV Malisheva (H07) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 09:00 deri në ora 16:00.
Vendet: rrugët: 603 Adem Jashari (një pjesë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), 610 Hisni Mazreku (1 konsumator), 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), Spitali i Qytetit në rrugën 608 Hamdi Berisha, 535 Prof.Hamdi Berisha, 554 Viliam Voker, 601 Sheshi i Dëshmorëve, 602 Gjergj Kastrioti – Skendërbeu, 603 Adem Jashari, 604 Imer Krasniqi, 605 Rilindja Kombëtare, 606 Pavarësia, 608 Hamdi Berisha, 610 Hizri Mazreku, 611 Jahir Mazreku. 612 Viliam Voker; fshatrat: Burim, Carallukë (një pjesë), Dardania, Gërmiz, Lubizhdë (1 konsumatorë) dhe Senik (1 konsumator), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 608 Hamdi Berisha (1 konsumatorë), 605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumator), 557 Bedri Berisha (1 konsumatorë); fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës, Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë, Balincë, Bardhë, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnic, Ngucat, Senik dhe Temeqinë, Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë, Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçic, Polluzhë dhe Stapanicë, Banjë, Bellanicë dhe Gajrak.
Arsyeja: Projekte investive, instalimi i përçuesit ACCC në linjën 35 kV Rahovec – Malishevë si dhe ndërrimi i izolatorëve 35kV.

2.
Nga TS 110/35/10[kV] Rahoveci do të ndërprehet:
Dalja 10kV Shkoza (kodi: 82000009) nga ora 09:00 deri 16:00
Vendet: Condor SH.P.K.,”Kosova-Pack ” SH.P.K., Mulliri NPT”Vetoni”,ODS-Metal, ” Gender” SH.P.K., N.T.SH,, Pista”, Rr.486 Xhelal Hajda-Toni, rr.497 Shkelzen Krasniqi, rr.498 Xhevat e Alajdin Elshani.
Arsyeja: Projekte investive, instalimi i përçuesit ACCC në linjën 35 kV Rahovec – Malishevë si dhe ndërrimi i izolatorëve 35kV.

3.
Nga TS 110/35/10[kV] Rahoveci do të ndërprehet:
Dalja 10kV Komuna (kodi: 82000008) nga ora 09:00 deri 16:00
Vendet: rr.486 Xhelal Hajda-Toni, rr.487 UÇK-së, rr.488 Mizair Isma, rr.490 Gëzim Hamza-Piktori, rr.491 Vëllezrit Frashëri, Rr.494 Bekim Sylka, rr.495 Dëshmorët e Pashtrikut, rr.496 Mexhit Mustafa, rr.498 Xhevat e Alajdin Elshani, rr.500 28 Nëntori, rr.513 Sheh Hilmi Maliqi, rr.514 Bajram Veliu, rr.515 Islam Krasniqi, rr.516 Vëllezrit Haradinaj, Rr.520 Halil Thaqi, rr.521 Viktimat e Marsit, rr.522 Jahja Danuza, rr.523 Halil Hamza, rr.524 Kuvendi i Lezhës, rr.528 Fitim e Enver Duraku, rr.557 Bedri Berisha.
Arsyeja: Projekte investive, instalimi i përçuesit ACCC në linjën 35 kV Rahovec – Malishevë si dhe ndërrimi i izolatorëve 35kV.

4.
Nga TS 110/35/10[kV] Rahoveci do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Opterusha (kodi: 82000010) nga ora 09:00 deri 16:00
Vendet: fshatrat: Bellacërkë, Brestoc,Celinë, Hoçë e Vogël, Hoçë e Madhe, Nagavc, Opterushë, Velika Hoca dhe Zoçishtë.
Arsyeja Projekte investive, instalimi i përçuesit ACCC në linjën 35 kV Rahovec – Malishevë si dhe ndërrimi i izolatorëve 35kV.

5.
Nga NS 110/10[kV] Gjakova 2 do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Bishtazhini (kodi: 81000005) nga ora 09:00 deri 18:00
Vendet: Fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raç (një pjesë), Ramamat, Rrezinë, Smaq (një pjesë),
Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i rrjetit të ri dhe demontimi i rrjetit të vjetër.