Search

Punime dhe investime në rrjetin elektrik, KEDS paralajmëron për ndërprerjet e planifikuara sot

04 Mars, 2024


Për shkak të punimeve të domosdoshme për siguri të sistemit, investimeve dhe punëve të palëve të treta, KEDS ka paralajmëruar ndërprerjen e përkohshme të energjisë elektrike në disa lokacione.

Më poshtë orari i plotë i paralajmërimeve nga KEDS për datën 4 mars 2024:

Rajoni i Prishtinës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.
Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:
Dalja 10kV J29 Dalja nr.7 (kodi: 19000078) prej orës 10:30 deri në ora 15:00
Vendet: rr.Muharrem Fejza, Lagjja e Spitalit, Muharrem Fejza Njelmë-I-Nr.13, Art Construction, BS-Group, Kodrina R-9H8, rr.10 hyr 3/1, Hyrja e 1Mati 1/1, rr. Ali Kelmendi objekti D/6, Raif Pollomi
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i kthinave 20 [kV].

2.
Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:
Dalja 10kV J29 Dalja nr.7 (kodi: 11000078) prej orës 10:30 deri në ora 15:00
Vendet: Lagjja e Spitalit te Banesat e Bardha, rr.Sali Nivica, rr. Ismail Dumoshi Princesha-III/17,Mati 1, rr. Rifat Berisha Hy -6/A, Ndue Përlleshi,A 7, Rukolli objekti A1, Safari Hyrja A, Shaqir Igrishta dhe Ndue Përleshi Obj/1.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i kthinave 20 [kV].

Punime nga palët e treta

1.
Nga TS 35/10[kV] Mazgit do të ndërprehet:
Dalja 10kV Shkabaj (kodi: 15019002) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:15 dhe nga ora 10:15 deri 10:30
Vendet: Shkabaj.
Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.
Nga TS 35/10[kV] Mazgit
Nënstacionet 10/0.4kV do të ndërprehen nga ora 09:00 deri 10:30
1.NS 10/0.4kV Reforma (kodi: 15019002019)
2.NS 10/0.4kV Te Bahollët (kodi: 15019002022)
3.NS 10/0.4kV Te Barakat (kodi: 15019002023)
4.NS 10/0.4kV Bujqësia (kodi: 15019002025)
5.NS 10/0.4kV ARS BETON Shkabaj (kodi: 15019002166)
6.NS 10/0.4kV B. Morava (kodi: 15019002024)
7.NS 10/0.4kV Sylevit (kodi: 15019002026)
8.NS 10/0.4kV Lagjja e re Hade- Shkabaj (kodi: 15019002197)
9.NS 10/0.4kV Ibrahim Bacaliu “HIB PETROL” shpk (kodi: 15019002214)
10.NS 10/0.4kV Agim Lluka “Radio TV-DUKAGJINI”SH.P.K. (kodi: 15019002226)
11.NS 10/0.4kV GOLDEN IMPERIAL SH.P.K. Driton Hoti (kodi: 15019002241)
12.NS 10/0.4kV MERCOM COMPANYSH.P.K (kodi: 15019002252)
13.NS 10/0.4kV Lagjja e re Hade- Shkabaj (kodi: 15019002245)
14.NS 10/0.4kV Lagjja e re Hade- Shkabaj (kodi: 15019002246)
15.NS 10/0.4kV Lagjja e re Hade- Shkabaj (kodi: 15019002247)
Vendet: Shkabaj, Gjergj Fishta, Agron Rama, Azem Hajdari, Orlloviq, Hade e re dhe Shkabaj Te Reforma.
Arsyeja: Zhvendosja e trafostacionit 10(20)/0.4kV, sipas zgjidhjes teknike, përmirësimi i vërejtjeve nga komisioni i Pranimeve Teknike.

Rajoni i Pejës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.
Nga TS 35/10kV Gurrakoci do të ndërprehet:
Dalja 10kV Dobrusha (kodi: 50052001) prej orës 11:00 deri në ora 15:00
Vendet: fshatrat: Prekallë, Dobrushë, Kashicë, Dobrusha Epërme, Staradran, Elshan, Berisha, Mavraj, Llugat e Poshtme dhe të Epërme dhe Ruhot.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Rajoni i Prizrenit

Punime në projekte investive

1.
Nga TS 35/10 kV Zhuri do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Poslishta (kodi: 30035006)nga ora 09:00 deri në ora 12:00
Vendet: Poslishta, Grazhdaniku, Kobi I, Kobi II, Gurthyesi Renelual Tahiri, Poslishti I, Poslishti II, Vlashna I, Vlashna II dhe Muradema.
Arsyeja: Projekte investive, vendosja e konzollave dhe përçuesit në shtyllat e reja N63 – N69.

Rajoni i Ferizajit

Punime në projekte investive

1.
Nga TS 35/10 KV Magure do të ndërprehet:
Dalja-20(kV) Drenica (kodi: 41048001) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 16:00 deri 16:30.
Vendet: Pjesë e Rrezez (Leletiqit), Mirenë, Fushticë e Epërme, Fushticë e Ulët, Resinoc Baincë, Shale dhe Krojmir.
Arsyeja: krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.
Nga TS 35/10 KV Magure do të ndërprehet:
NS 10/0.4kV Komoran te Vilakët (kodi: 16023007103) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 16:00 deri 16:30
NS 10/0.4kV Komoran te Berishët (kodi: 16023007104) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 16:00 deri 16:30
NS 10/0.4kV Komoran te Mulakët (kodi: 16023007105) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 16:00 deri 16:30
Vendet: Komoran te Vilakët, Komoran te Berishët dhe Komoran te Mulakët.
Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3.
Nga TS 35/10 KV Magure do të ndërprehet:
NS 20/0.4kV TS Fushtic e Lartë I (Bytyqët) (kodi: 41048001003) nga ora 09:00 deri 16:30
Vendet: Pjesë e Rrezez (Leletiqit), Mirenë, Fushticë e Epërme, Fushticë e Ulët, Resinoc Baincë, Shale dhe Krojmir.
Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i transformatorit të ri dhe linjës së re Projekti: Kizharekë Qelavit II.

Rajoni i Gjakovës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.
Nga TS 35/10kV Gjakova II do të ndërprehet:
Dalja 10kV Raq-Moglica (kodi: 81000117) prej orës 10:30 deri në ora 15:00
Vendet: Lagjja Brekoc, rrugët: Domenik Përgegaj, Drenica, rr.Minatori, Shote Galica; fshatrat: Moglicë, Goden, Jahoc, Prush, Raçë, Vogovë dhe Zhub.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Punime në projekte investive

1.
Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Cermjani (kodi: 80080012)nga ora 10:30 deri në ora 11:30
Vendet: fshatrat: Bardhaniq, Bare e Madhe, Bec, Bërdosana, Cermjan, Doblibarë, Gërgoc, Jabllanicë, Kodrali, Krlan, Meqe, Netiç, Rashkoc, Vraniq, Zhabel, Zhdrellë
Arsyeja: Ndërprerje emergjente, Mbyllja e hapësirës tek zbarrat në kthinat e tensionit të mesëm në stabilimentin Zhabel

2.
Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Acetileni (kodi: 81000001)nga ora 12:30 deri në ora 14:30
Vendet: Rrugët: Abedin Tërbeshi, Ali Pashë Tepelena, Armand Pier Pailad, Bajram Daklani, Besim Bistrazhini (1 konsumatorë), Bujar Syla, Çamëria, Dëshmorët e Lirisë (një pjesë), Edit Durham, Elton Zherka (një pjesë), Haki Taha, Halit Asllani, Isa Boletini, Ismail Qemali, Jeronim Derada, Marie Shllaku, Musa Zajmi, Nënë Tereza, Qazim Bakalli, Tirana, Sadedin Shehu, Shaban Gola, Skënderbeu, Tefik Çanga, Xheladin Hana, dhe Yll Morina.
Arsyeja: Ndërprerje emergjente, Mbyllja e hapësirës tek zbarrat në kthinat e tensionit të mesëm në stabilimentin TS-2.

3.
Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:
TS 10/04[kV] TS Shkolla profesionale (kodi: 82082006002)nga ora 08:00 deri në ora 17:00
Vendet: rr. Rilindja Kombëtare.
Arsyeja: Projekte investive, demontimi i kthinave të vjetra, demontimi i trafostacionit të vjetër, montimi i kthinave, montimi i trafostacionit të ri në kuadër të Lot 21-Malishevë.

Rajoni i Gjilanit

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.
Nga TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:
Dalja 10kV Strezovci (kodi: 62000005) prej orës 10:30 deri në ora 15:00
Vendet: Kamenicë (T.S.P.Bazeni, Lagjja Çamëria, Ujësjellësi, Kollarët, Malësia), Moçari i Ulët, Reqan, Hajnoc, Meshinë, Bugjenica, Strezoci, Kosovica, Carevci, Bushinca, Tirincë, Krileva, Leshtar, Boleci, Vaganeshi, Kremenatë dhe Rahovicë.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.