Search

Punime dhe investime në rrjetin elektrik, KEDS paralajmëron për ndërprerjet e planifikuara

25 Maj, 2022


Për shkak të punimeve të domosdoshme për siguri të sistemit dhe punëve të palëve të treta, KEDS për sot ka paralajmëruar ndërprerjen e përkohshme të rrymës në disa lokacione.

Më poshtë orari i plotë i paralajmërimeve nga KEDS për datën 25 maj:

Rajoni i Prishtinës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.
NS 35/10 kV Parku I Biznesit do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Llapushniku (kodi: 16013003 ) nga ora 10:00 deri në ora 14:00
Vendet: Llapushnik, Orllat, Negroc, Vuqak, Xhurgjicë, Shkolla LLapushnik dhe Kleçkë e Re.
Arsyeja: Vendosja e 2 shtylleve të drurit të tensionit të mesëm me konzolla, si dhe përçuesve ekzistues në Kleqkë.

2.
NS 35/10 kV Batllava do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Orllani (kodi: 14015002 ) nga ora 09:00 deri në ora 16:00
Vendet: Gibovci, Shkolla e Vjetër, Xhamia e Vjetër, Kalatica, Braina, Berveniku, Bllata, Metergovci 1 dhe 2, Orllani, Vikendicat dhe Te Zahir Pajaziti.
Arsyeja: Pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

3.
NS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:
TS 0.4kV Ulzat 1-Hajvali (Kodi:19000040167) prej orës 10:30 deri në ora 15:30
Vendet: Lagjja e Byçmetëve.
Arsyeja: Ndërrimi i ormanit dhe i kabllove 0.4kV.

Punime në projekte investive

1.
Nga TS 35/10[kV] Parku i Biznesit do të ndërprehet:
NS 10/04[kV] Tërpezë te shkolla (kodi: 16023003069) nga ora 09:30 deri 16:30
Vendet: Fshati Tërpezë pjesërisht.
Arsyeja: Ndërrimi i ormanit 0.4 kV tek TS Terezë te shkolla.

2.
NS 110 /10[kV] Prishtina 3 do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Nr. 31 Mark Isaku (kodi: 12000022) nga ora 09:00 deri 16:00
Vendet: Bahollët dhe Tophanja, Meto Bajraktari, Bicurri, Art konstruksion,”BH-Home” Shpk Mentor Pllana-Dardania.
Arsyeja: Punimi i lidhëseve të tensionit të mesëm për lidhjen e kabllove të reja për TSB Bicurri dhe Milazim Veliu.

3.
Në TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:
LP 10kV Nr. 22 Remonti Kabllovik (kodi: 12000015) nga ora 09:00 deri 16:00
Vendet: Remonti, rrugët: UÇK (një pjesë), Jakove Xoxa dhe Meto Bajraktari.
Arsyeja: Punimi i lidhëseve të tensionit të mesëm për lidhjen e kabllove të reja për TSB Bicurri dhe Milazim Veliu.

Punime nga palët e treta

1.
Nga NS 35/10[kV] Fushë- Kosova do të ndërprehet:
NS 10/0.4[kV] TS Shtëpia e kulturës me (kod: 15018008075) prej orës 12:00 deri 15:00
Vendet: Sllatinë e Madhe – konsumatorët përgjatë rr. Prishtinë – Peje (në afërsi të Shtëpisë së kulturës)
Arsyeja: Dislokimi i rrjetit 0.4kV Sllatinë sipas zgjidhjes teknike leje-hyrjes.

Rajoni i Pejës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.
NS 110/10 kV Peja 2 do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Leshani (kodi: 51000005 ) nga ora 11:00 deri në ora 15:00
Vendet: fshatrat: Gllaviqicë, Jabllanica, Jabllanica e Leshanit, Kërstovc, Klinqinë, Leshan, Llabjan, Ramunë, Rosujë, Sferkë dhe Sferka e Thatë.
Arsyeja: Bartja e përçuesve në shtyllat e reja të tensionit të mesëm, degëzimi i Sferkës së Thatë.

Rajoni i Prizrenit

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.
NS 110/10 kV Theranda do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Peqani (kodi: 32000007 ) nga ora 10:00 deri në ora 14:00
Vendet: fshatrat: Bllacë, Breshani, Duhël, Kastërc, Nishor, Peqan, Semetisht dhe Sllapuzhan.
Arsyeja: Revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

Rajoni i Ferizajit

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.
NS 35/10 kV Magure do të ndërprehet:
Dalja 20 kV Drenica (kodi: 41048001 ) nga ora 10:00 deri në ora 14:00
Vendet: fshatrat: Baicë, Fushticë e Poshtme, Fushticë e Epërme, Kishnarekë, Krajmirovc, Krojmir, Mirenë, Nekoc, Resinoc, Rrezja (një pjesë) dhe Shalë.
Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave ku ka nevojë, etj.

2.
NS 110/6 kV Han I Elezit do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Palidenica (kodi: 42000004 ) nga ora 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: rrugët: Adem Jashari (një pjesë), Elham Curri (një pjesë), Hani Elezit (një pjesë), Hysen Suma, Imer Vila, Imri Curri, Kalimi Kufitar (një pjesë); fshatrat Dimcë, Dromjak (një pjesë), Kashan dhe Paldenicë.
Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i perquesve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave ku ka nevojë, etj.

Rajoni i Mitrovicës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.
NS 35/10 kV Shupkovc do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Kqiqi (kodi: 70000102 ) nga ora 10:00 deri në ora 14:00
Vendet: fshatrat: Cërnusha (një pjesë), Shupkovcë, Kçiq, Kçiq i Madh, Kçiq i Vogël, Rekë (një pjesë), Shupkovcë, Smrekovicë dhe Zasellë.
Arsyeja: Punimi i kabllove, rregullimi kabllove të tensionit të mesëm.

Punime në projekte investive

1.
Nga TS 110/10(20)[kV] Skenderaj do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Turiqevci (kodi: 74000006) prej orës 09:00 deri në ora 18:00
Vendet: fshatrat: Açarevë, Burojë, Burojë-Lagja: Beqani, Duraku, Haliti, Hoti, Kastrati, Man Hajdini, Shala, Thaqi dhe te Xhamia, Izbicë, Izbicë-Lagja Bajra, Klladernicë (një pjesë), Klinë e Ulët (një pjesë), Kopiliq, Kopiliq – Lagjja: Marinëve, Hatalaku, Kadrija, Kuqani, Smaka dhe Veseli,Kopiliç i Epërm, Kopiliq i Poshtëm, Turiçevc, Turiçevc – Lagjja: Abazi, Ali Obrija, Halimi, Hoti dhe Lutani, Llaushë, Llaushë-Lagjja: Ajet Haziri, Aliqku, Bibaj, Bekteshi, Berisha, Bimbashi, Gashi, Haziraj, Lani, Qerimi dhe Rrecaj, Gecajve, Shabani, Shatri, Sylani, Tropëve, Zejnullahu dhe Zyrani, Rakincë, Resnik (një pjesë) dhe Vojnik.
Arsyeja: Demontimi i përçuesit ekzistues, demontimi i konzollave ekzistuese dhe i transformatorëve të vjetër, shtrirja e përçuesit të ri, montimi i konzollave metalike, montimi i ndarësve të rinj, montimi i izolatorëve, tokëzimi i shtyllave të tensionit të mesëm dhe elementet tjera përcjellëse.

Rajoni i Gjakovës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.
NS 35/10 kV Malisheve do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Mirusha (kodi: 82082002 ) nga ora 10:00 deri në ora 14:00
Vendet: rrugët: 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator); fshatrat: Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë.
Arsyeja: Shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i shkarkuesve të mbitensionit në tensionin e mesëm.

Rajoni i Gjilanit

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.
NS 35/10 kV Kllokot do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Industriali (kodi: 61065005 ) nga ora 10:00 deri në ora 14:00
Vendet: Fshatrat: Kllokot (një pjesë), Mogillë. Rrugët: Viti-Kllokot (një pjesë), Preshevës (një pjesë) dhe Fabrika e ujit në Zonën Industriale.
Arsyeja: Ndërrimi i izolatorëve të tensionit të mesëm, siguresave 10kV.