Search

Ministrja e Energjisë në Shqipëri: S’do ketë rritje të çmimit të energjisë

03 Dhjetor, 2021


Ministrja e Infrastrukturës, Belinda Balluku ishte e ftuar pasditen e sotme në emisionin “Top Talk”, në Top Channel, ku foli për projekte infrastrukturore, për energjinë dhe ujin, brenda Republikës së Shqipërisë.

E pyetur nëse do të kemi rritje të çmimit të energjisë elektrike në vitin 2022, ministrja Balluku u shpreh se konsumatori dhe biznesi i vogël nuk janë të prekur nga rritja e çmimit të energjisë.

“Ka përmirësim të ndjeshëm në kaskadën e Drinit, pas tre ditëve të fundit. Prisnim më shumë reshje nga sa patëm. Në këto momente ne prodhonjë në Koman dhe në Vaun e Dejës, jemi duke ruajtur Fierzën. Është përdorur gjatë tre ditëve të fundit me orare të caktuara kur ka qenë e nevojshme.

Nuk do të ketë rritje të energjisë elektrike për abonentët e 04, ose familjarët dhe bizneset e vogla. Qeveria ka marrë përsipër që të mbrojë të gjithë këtë fashë të konsumatorëve pa i krijuar atyre as edhe një qindarkë më tepër pagesë për energjinë elektrike”, tha Balluku.