Search

KOSTT i bashkohet skemës së shkëmbimit të energjisë Alpex

20 Nëntor, 2023


Operatori i rrjetit energjetik të Kosovës, KOSTT, u bë anëtari inaugurues i platformës së shkëmbimit të energjisë Alpex për zonën tenderuese të Kosovës, tha Alpex.

Alpex u themelua nga operatori shqiptar i rrjetit elektroenergjetik OST dhe KOSTT i Kosovës në tetor 2020 dhe mbajti ofertën e parë në Shqipëri në prill 2023. KOSTT do të tregtojë në tregun e ditës së ardhshme sapo të fillojë tregtimi i rrymës në Kosovë, tha Alpex në një postim në rrjetet sociale të premten. Një bashkim tregu Shqipëri-Kosovë është në pritje të miratimit rregullator.Me shtimin e Devoll Hydropower, një degë e kompanisë norvegjeze të energjisë së rinovueshme Statkraft, në tetor, Alpex ka 16 anëtarë në zonën e saj të ofertave në Shqipëri.