Search

Mercedes-Benz do të ndërtojë parkun me erë 120 MW me ndihmën e UKA

25 Maj, 2023


Leximi i këtij artikulli zgjatë: 3 minuta

Parku i ri me erë në tokë do të mbulojë 20% të kërkesave vjetore të Mercedes-Benz Group AG për energji elektrike në Gjermani nga viti 2026 e tutje.

Planet e Mercedes-Benz për instalimin e një parku me erë në pistën e tij të testimit në Papenburg, Gjermania veriore, po marrin formë: zhvilluesi gjerman i parkut energjetik UKA (Umweltgerechte Kraftanlagen GmbH & Co. KG) i është dhënë një kontratë afatgjatë me vlerë qindra milionë të ndërtojnë rreth 20 turbina me erë nga mesi i dekadës. Ferma me erë e planifikuar me një kapacitet prej më shumë se 120 MW do të funksionojë në kantier si pjesë e një marrëveshjeje për blerjen e energjisë (PPA) e mjaftueshme për të mbuluar rreth 20 përqind të kërkesave vjetore për energji elektrike të Mercedes-Benz Group AG në Gjermani.

Gjithashtu po shqyrtohet edhe instalimi i sistemeve fotovoltaike në pistën e testimit. Procesi i miratimit për parkun e erës do të nisë para fundit të këtij viti. Në varësi të miratimeve të nevojshme rregullatore, ndërtimi i turbinave me erë mund të fillojë që në fillim të vitit të ardhshëm dhe ferma e erës mund të bëhet funksionale në vitin 2026.

Pista e testit Papenburg prej rreth 800 hektarësh ka qenë pjesë integrale e aktiviteteve të kërkimit dhe zhvillimit të kompanisë që nga viti 1998. Me këtë projekt, Mercedes-Benz po zgjeron portofolin e tij të energjisë së gjelbër në afat të mesëm dhe në të njëjtën kohë po mbështet në mënyrë aktive zgjerimin e energjisë të erës në tokë në Gjermani. Planifikimi për zbatimin e projektit të parkut të erës nga UKA dhe shfrytëzimi ekologjik i qëndrueshëm i zonës po kryhet në bashkëpunim të ngushtë me autoritetet lokale përkatëse dhe palët e interesuara lokale.

“Ne në UKA jemi shumë të kënaqur që një tender u vendos në favorin tonë dhe jemi krenarë që mund ta zbatojmë këtë projekt së bashku me Mercedes-Benz. Ne të gjithë përfitojmë nga energjia elektrike e përballueshme dhe e pastër e prodhuar në mënyrë të pavarur në Gjermani”. Tha Gernot Gauglitz, drejtori menaxhues i UKA.