Search

AIKO Solar hyn në tregun shqiptar, paralajmëron zgjerim të mëtejshëm rajonal

17 Nëntor, 2023


Pas një shpërndarjeje të suksesshme në Bashkimin Evropian, AIKO Solar ka hyrë në tregun shqiptar, duke ofruar panelet e saj diellore të avancuara teknologjikisht, shumë efikase, me një ballë elegante të zezë të pastër. Me këtë lëvizje, kompania vazhdon të zgjerojë gjurmët e saj në Evropë, veçanërisht në Ballkanin Perëndimor. Shqipëria është tregu i parë në rajonin e Ballkanit Perëndimor që ka hyrë AIKO Solar, por ka në plan të zgjerohet edhe në vende të tjera. Marka e kompanisë dhe teknologjia e saj inovative e modulit diellor ABC (All Back Contact) u prezantuan së fundmi në një gala mbrëmjeje në Tiranë, organizuar nga Solaron, distributori zyrtar shqiptar i AIKO Solar.

Ngjarja u mbajt si pjesë e panairit tregtar Energjia, Ndërtimi dhe Ekonomia e Gjelbër 2023, ku modulet AIKO Solar u ekspozuan në stendën e Solaron. Pjesëmarrësit përfshinin shpërndarës, investitorë dhe përfaqësues të tjerë të industrisë fotovoltaike. Wojciech Kwaśniak, Zhvilluesi i Lartë i Biznesit i AIKO Solar për EQL dhe Ballkan, foli për markën AIKO Solar dhe Joli Delimeta, themeluese dhe CEO e Solaron, shpjegoi ndryshimet midis teknologjisë ABC dhe moduleve diellore tradicionale.

“Me një fokus të fortë në tregun e Ballkanit, AIKO Solar aspiron të pushtojë dhe revolucionarizojë këtë rajon, duke ofruar teknologji novator ABC Module me një efikasitet të jashtëzakonshëm konvertimi 24,0%+. Kjo risi kujdeset për sektorin rezidencial dhe veçanërisht sektorin C&I [komercial dhe industrial], duke nënvizuar përkushtimin e AIKO Solar për ta bërë energjinë diellore të aksesueshme dhe efikase për të gjithë, “tha ai.

“AIKO Solar i është përkushtuar jo vetëm teknologjisë së fundit, por edhe zbatimit ballkanik të teknologjisë së re, edukimit të tregut, ofrimit të mbështetjes gjithëpërfshirëse për klientët e saj,” theksoi Przygucki, duke shtuar se prioriteti kryesor i ekipit të AIKO është të jetë i disponueshëm për klientët si. parashitjet dhe pas shitjes.

Përveç tregut të saj vendas dhe vendeve të tjera aziatike, kompania kineze është e pranishme në të gjithë Evropën – duke përfshirë Gjermaninë, Holandën, Spanjën, Portugalinë, Italinë, Poloninë dhe Britaninë e Madhe. Rrjeti i degëve dhe filialeve i mundëson klientëve të saj mbështetje dhe shërbime të menjëhershme teknike në nivel lokal.

Lider në inovacionin e energjisë diellore

Gjatë historisë së saj 14-vjeçare, AIKO ka qenë pionier i shumë teknologjive të avancuara në industrinë e PV-ve, duke prezantuar në treg produkte që ndryshojnë lojën. Në vitin 2022, ajo u bë e para në botë që prezantoi modulet All Back Contact (ABC), duke vendosur një rekord të ri efikasiteti në industri. Qelizat ABC ultra-efikase të AIKO-s fituan çmimin Red Dot 2023 në Gjermani, duke njohur funksionalitetin, qëndrueshmërinë, intuitivitetin dhe lehtësinë e përdorimit, cilësinë dhe përfitimet mjedisore.

Modulet ABC kanë shkallën më të lartë të efikasitetit të konvertimit në treg, mbi 24%, duke i vendosur ato në segmentin premium. Ato vijnë me një pjesë të përparme të zezë të pastër, pa vija rrjeti që zvogëlojnë zonën e thithjes së dritës, gjë që rrit efikasitetin, por gjithashtu siguron një pamje elegante, estetikisht të këndshme. Për më tepër, qelizat ABC prodhohen pa argjendin e shtrenjtë, duke përdorur në vend të tyre bakër.

Duke reflektuar misionin e saj për të promovuar inovacionin teknologjik në sektorin e fotove, AIKO-s deri më tani i janë dhënë mbi 1000 patenta në më shumë se 30 vende ose rajone anembanë botës, duke përfshirë 188 patenta shpikjesh. Duke reflektuar angazhimin e saj për biznes të qëndrueshëm, kompania ka nxjerrë një raport ESG për vitin 2022. Përveç qendrave kërkimore në Kinë dhe Gjermani, AIKO ka bashkëpunuar me institute shkencore dhe qendra kërkimore në disa vende evropiane, duke përfshirë Qendrën Ndëruniversitare të Mikroelektronikës (IMEC) në Belgjikë, CSEM në Zvicër, TNO në Holandë, si dhe Forschungszentrum Jülich. , Instituti për Fotovoltaikë (IPV) dhe Instituti Fraunhofer për Sistemet e Energjisë Diellore në Gjermani, sipas revistës PV.

Në prill të këtij viti, AIKO nënshkroi një letër qëllimi me Burgenland Energie me bazë në Austri për të ngritur një inovacion të përbashkët dhe një qendër vizitorësh që fokusohet në teknologjinë dhe zgjidhjet e neutralitetit klimatik. Bashkëpunimi me AIKO-n pritet të nxisë vendosjen e energjisë diellore në shtetin austriak lindor të Burgenland dhe ta ndihmojë atë të arrijë objektivin e neutralitetit të karbonit deri në vitin 2030. Ambiciet klimatike të Austrisë përfshijnë kalimin në 100% të energjisë elektrike të pastër deri në vitin 2030 dhe arritjen e neutralitetit klimatik deri në vitin 2040.